איפה אתה על הציר בין לנוח כמה שיותר לבין להתאמן כמה שיותר? מה משפיע על הגישה שלך? מאמני היכולת הגופנית עונים.
רימון יבזורי:
איפשהו באמצע. שני הקצוות כאן הם איזור מסוכן. האומנות היא האיזון. מתי דוחפים קצת ומתי מורידים. יש ספורטאים ומאמנים שמתאמנים הרבה יותר מדי ויש כאלה שרחוקים מאוד מלהתאמן מספיק. כל מקרה לגופו.
חלק מההשפעות הן מניסיון אישי כספורטאי, חלק מניסיון אישי כמאמן, שיחות עם קולגות בארץ ובעולם, קריאה בספרות או כתבי עת בתחום.
אלחנן ביטן:
אין בעיניי דבר כזה להתאמן כמה שיותר או כמה שפחות. צריך להתאמן בדיוק ובמידה הנכונה.
ספורטאי השואף להתקדם ולשחק ברמות הגבוהות חייב להתאמן בעצימות גבוהה כדי להיות מוכן, זה לא נתון לויכוח.
משך האימון יהיה תלוי בהרבה משתנים, אבל כל עוד האימון נמשך, נשאף ונדרוש רמת ביצוע וחדות גבוהים.
אך צריך לזכור שלא פחות חשוב ולפעמים חשוב יותר הוא לדעת לדאוג לספורטאי להתאוששות מתאימה ביחס לאינטנסיביות אותה דרשנו על מנת שנוכל להתמיד בכך.
כלל פשוט אומר שאם אתה מתאמן יותר מדי אתה נפצע מאימון יתר ואם אתה מתאמן מעט מדי אתה נפצע כי אתה לא עומד בדרישות המשחק. לכן, חשוב לדרוש עצימות ולהיות עם היד על הדופק תרתי משמע.
ירון גנקין:
כמו כל דבר: איזון. אין דרך חכמה לענות על זה, כי כל קבוצה או ספורטאי נבדלים אחד מהשני.
עידן חרט:
כמו הרבה מהתשובות הקודמות שלי, זה תלוי בהרבה גורמים. אני מאמין שצריך להתאמן חכם (קשה מתי שצריך וקל מתי שצריך) ולתת מנוחות מתי שצריך.
לרוב יום מנוחה אחד לפחות בשבוע הוא חובה. מספר יחידות האימון מאוד משתנה אבל 10 יחידות זה מספר לא רע.
נדב לנסמן:
לנוח כמה שיותר לא סותר את הצורך להתאמן כמה שיותר.
מנוחה ועבודה אינן פקטור של כמות, אלא של איכות.
המנוחה צריכה לספק את הבסיס לאימון כמה שיותר איכותי.
אם להעיר את הספורטאים שאני מאמן באקדמיה לאימון בשבע בבוקר לפני בית ספר יגרום לכך שהאימון לא יהיה איכותי, או שאימון הערב יהיה לא איכותי, אין צורך לעשות את האימון רק בשביל לעשות את האימון.
אבל, אם אימון הבוקר לא יגרע מאימון הערב כי הם ישנו מספיק בלילה הקודם וגם תהיה להם מנוחה בצהריים, אז צריך לקיים את אימון הבוקר.
צליל שושן:
איזון זה אולי הדבר בחשוב ביותר בחיים, בכל דבר. אני אישית חושב שכאשר ישנה מעטפת כוללת שיודעת בדיוק מהם הגירויים הנדרשים לשחקן מסוים בתקופות מסוימות, יצליחו להביא לכך בכמות אימונים הגיונית ולא מטורפת רק כדי להגיד שהתאמנתי 30 שעות בשבוע.
מה שמשפיע על הגישה שלי הוא בעיקר האופן שבו מתוכננים האימונים.
זאב שיף:
בדרך כלל, "המלחמה" מול השחקנים והמאמנים הענפיים היא בלגרום להם להבין שאיכות ועצימות זה לפני כמות.
מצד שני, אם אנחנו מדברים על ספורט קבוצתי מקצועני ברמת בוגרים, אם האימונים לא מספיק עצימים אז השחקנים לא יהיו מוכנים מספיק למשחק וגם חשופים יותר לפציעות, לכן זה גבול דק מאוד בעיניי של ניסיון, וליכולת ההבחנה הן של המאמן הענפי והן של המאמן הגופני בלהחליט כמה ואיך להתאמן.