רעיונות וראיונות עם מאמנים וספורטאי-על כדי לעזור למנהלים ולספורטאים להתקדם. חלק 1.
אחד ממגזיני הניהול המובילים בעולם בספר קצר שמאגד טורים מתוך המגזין שקשורים לספורט ביחד עם שיחות עם ספורטאים בהווה ובעבר.
בין הטורים:
הנוסחה של אלכס פרגוסון להצלחה, עצות למנהלים איך לעזור לעובדים שלהם בעזרת רעיונות מעולם הספורט, חשיבות האינדיבידואל בתוך הקבוצה ושיחות עם כדורסלן העבר קארים עבדול ג'באר, הרקדן לשעבר מיכאיל ברישניקוב, והטניסאי לשעבר אנדרה אגאסי. הפרק האחרון הוא טור בשם "למה ספורט הוא מטאפורה נוראית לעסקים".
כמה ציטוטים מוצלחים מהספר:
גרג לוגאניס היה קופץ למים שזכה ב-4 מדליות זהב אולימפיות ו-5 מדליות זהב באליפות עולם.
אתה ידוע בפוקוס שלך. איך התכוננת לתחרויות?
למדתי הדמיה בגיל 3. לפני ההופעה הראשונה שלי הייתה לנו חזרה עם תלבושות, אבל המורה שלי ידעה שאם אני אצטרך לבצע את הקטע שלי שוב ושוב אני אהיה עייף מדי בשביל ההופעה באותו ערב, אז היא העמידה אותי במרכז הסטודיו, הפעילה את המוזיקה ואמרה "תדמיין את עצמך מבצע את הקטע שלך."
לקח לי 4 ניסיונות לפני שזה הלך חלק לגמרי, בלי היסוסים, ואז היא הגבירה את הקצב ואמרה "תעשה את זה שוב." עשיתי את זה, ובהופעה באותו ערב לא פספסתי אפילו צעד. לקחתי את הכלי הזה לכל דבר שעשיתי לאחר מכן: ריקוד, התעמלות, קפיצות למים. ככה התכוננתי.
אבא של טייגר וודס לימד אותו לדמיין את הכדור מתגלגל לגומה לפני כל חבטה. זה יותר מאשר ניסיון ליצור אופטימיות והרגשת נוחות. חוקרים מובילים הראו שהדמיה יכולה לשנות את מבנה המוח והדרך בה הוא פועל ולעזור לשפר ביצועים.
הקופצת למים לורה ווילקינסון שברה אצבעות ברגלה ולא הייתה יכולה להתאמן במשך כמעט כל תקופת ההכנה לאולימפיאדת סידני. היא עמדה על המקפצה ודמיינה את הקפיצות שלה. נשארו לה רק מספר שבועות להתאמן "על רטוב", והיא הפתיעה את כולם כאשר סיימה עם מדליית זהב אולימפית.
לחצו כאן כדי לקרוא איך השחיין האגדי מייקל פלפס משתמש בדימיון כדי לשפר ביצועים.
אנדרה אגאסי היה הטניסאי מספר 1 בעולם.
איך היריבים שלך עזרו לך או פגעו בך?
"יריב גדול הוא כמו מראה" אומר אנדרה אגאסי.
"אתה צריך להסתכל על עצמך, לדעת מה חסר לך, לבצע התאמות ולטפח את האזורים בהם אתה מצטיין. היו זמנים בהם היריבים שלי הוציאו ממני את המיטב שלי. היו זמנים בהם הם הוציאו ממני את הכי גרוע שלי. הם עזרו לי לזכות בטורנירים שאין שום סיכוי שהייתי זוכה בהם, והם, כמובן, גם מנעו ממני לזכות בטורנירים. אני לא יודע איך להסביר או לכמת את ההשפעה של פיט סמפראס עליי. אולי הייתי מנצח יותר משחקים, אבל אולי גם הייתי טניסאי פחות טוב."
עוד פוסטים על חשיבות היריבות בלחיצה כאן.
"הרוטינה שלי לפני הופעה," אומר ג'רי סיינפלד, הקומיקאי המפורסם, "היא להסתכל על הדברים שכתבתי לעצמי כאשר המפיק שלי אומר שיש עוד חמש דקות לתחילת ההופעה. אחרי זה אני לובש את הז'קט. כשאני לובש את הז'קט אז הגוף שלי יודע שזה הזמן לעשות את מה שהוא יודע. ואז אני אוהב רק להתהלך הלוך ושוב. זהו. אבל אני לא משנה את זה. זו הרוטינה."
ג'רי סיינפלד גם המציא עוד רעיון שכדאי ליישם - לחצו כאן כדי לקרוא.
כ-90% מתלמידי התיכון חושבים שהם יותר אינטליגנטיים מהממוצע. רוב אנשי העסקים רואים עצמם יותר מוצלחים בניהול מהממוצע. 90% מנהגי האופנוע חושבים שהם נוהגים זהיר יותר מהנהג הממוצע. 94% מהפרופסורים חושבים שהם מלמדים טוב יותר מהמרצה הממוצע.
במחקר אחר 87% מתוך 1800 מנהלים ענו שהם בטוחים מאוד ביכולת קבלת ההחלטות שלהם. כמה מהם בטוחים מאוד ביכולת קבלת ההחלטות של אלה שעובדים איתם? 27%...
בנוסף, אותה הטיה שגורמת לנו לחשוב שאנחנו יותר טובים מאחרים גורמת לנו לחשוב גם שיש פחות סיכוי שנהיה מושפעים מהטיות כמו זו.
ביטחון אצל חלק גדול מהאנשים לא בהכרח מסתמך על עובדות. ההרגשה הכללית שלנו היא שמגיע לנו יותר ואנחנו יותר טובים או מיוחדים מאחרים (וכמובן, גם אחרים חושבים ככה על עצמם).
בשאלון ל-1000 אנשים ענו 79% שמקומה של אמא תרזה בגן עדן. הצדיקה הגדולה מכולן קיבלה 79% הסכמה. כמה קיבלו אותם 1000 אנשים? 87% מהם חשבו על עצמם שמקומם בגן עדן אחרי שימותו. יותר צדיקים מהאישה שהשם שלה הפך לשם נרדף לעשיית טוב!
עוד פוסטים על ביטחון בלחיצה כאן.