אנחנו יכולים להשתמש בנשימה שלנו בצורה הרבה יותר מועילה.
הנה 7 תובנות מהספר:
1. נשימה מהפה מקטינה את נתיבי הנשימה וגורמת לנו לנשום מהפה עוד יותר. נשימה מהאף מרחיבה את דרכי הנשימה ועוזרת לנו להימנע לנשום מהפה. גם כאשר אנחנו ישנים בפה פתוח הגוף נוסג לנשימה מהפה. הגוף מתרגל. נחירה והפרעות שינה הופכות להיות מצב נורמלי.
2. נשימות קצרות ומקוטעות הן לא הכרח. אפשר לנשום עמוק. אפשר להגדיל את הנפח של כל נשימה כך שנכניס יותר אוויר ונוציא יותר אוויר. כאשר הסרעפת שלנו תעבוד היטב, ננשום בצורה יותר יעילה וכל נשימה תכניס מקסימום אוויר.
3. חוקרים גילו שמקצב הנשימה היעיל ביותר היה שאיפה באורך 5.5 שניות ונשיפה באורך 5.5 שניות. גם תרגול של 10 דקות ביום היה בעל השפעות מרחיקות לכת. נשימה בקצב הזה הגבירה את זרימת הדם למוח ואת תפקודי הלב, ומחזור הדם ומערכת העצבים עבדו ביחד ביעילות מירבית.
4. אמיל זטופק אימן את עצמו לרוץ כמה שיותר מהר תוך כדי שהוא עוצר את הנשימה. הוא סבל וסבל, כל הדרך לשיאי עולם ומדליות אולימפיות. אף אחד לא רצה לחקות אותו. נבחרת השחייה האולימפית של ארה"ב זכתה ב-34 מדליות אולימפיות באולימפיאדת מונטריאול ושברה שם 11 שיאי עולם בעזרת שיטה דומה. הם היו עוצרים את הנשימה למשך 9 תנועות בתוך המים במהלך האימונים, כאשר שחיינים רגילים עושים זאת למשך 3 תנועות לכל היותר.
5. לעיסה של חומרים קשים כמו מזון קשיח וגומי לעיסה מיוחד, עוזרת גם היא להרחיב את דרכי הנשימה ולהפוך אותן למוצקות יותר. המחבר ממליץ על מסטיק טורקי בשם Falim.
6. בתרבויות שונות ישנה מילה לאנרגיית החיים. הסינים קוראים לה צ'י, היוונים פנאומה, העברים הקדמונים רוח. ישנן כל מיני דרכים לעורר את האנרגיה הזו, המובילה היא לשאוף. לא סתם צ'י ורוח משמשות מילים נרדפות לנשימה. כשאנחנו נושמים, אנחנו מרחיבים את כוח החיים שלנו.
7. כשכותבים בגוגל "תרגיל נשימה של google" הוא נותן לנו אפשרות לתרגל נשימות: https://g.co/kgs/u7Vk2b
אפליקציות נוספות שהמחבר ממליץ עליהן: Paced Breathing ו-My Cardiac Coherence.