בתקופה בה דניאל קויל הסתובב בכל מיני מקומות בעולם כדי לכתוב את הספר The talent code, הוא חשב שזה יהיה רעיון טוב לכתוב לעצמו את הטיפים ששמע כדי להצליח להתאמן בצורה טובה יותר. כשהכמות גדלה הבין שכדאי לאחסן את הידע הזה במקום אחד. כך נולד הספר.
מעטים הספרים שאני יכול לתאר כספרים שהשפיעו על החיים שלי בצורה כזו משמעותית.
כשקראתי את הספר The talent code כבר הצלחתי להבין שאנשים שאנחנו מחשיבים בתור "מוכשרים" לא באמת נולדו כאלה, אלא התאמנו, בצורה כזו או אחרת, כך שיוכלו להפגין כישורים ולבצע בצורה מרשימה, בין אם מרשימה לגילם או מרשימה באופן אבסולוטי.
ואז הגיע הספר הקטן הזה – קטן רק פיזית – וגרם לי להסתכל על אימון וגם על לימוד ועל למידה בצורה שונה.
המוח שלנו יכול לעשות דברים רבים. הוא בעיקר יכול לעשות מה שאנחנו מרגילים אותו לעשות. אנחנו יוצרים מסלולים בין המוח שלנו לבין האיברים השונים וככל שהמסלולים הללו יותר חזקים ונמצאים בשימוש יותר טוב, אנחנו מחזקים את הביצוע שלנו, בכל תחום בו נבחר.
לפעמים אנחנו צריכים מאמן שיהיה לנו בהישג יד, כזה שיוכל ללוות אותנו ולהזכיר לנו, שיכיל מידע ויעזור לנו לזכור מה חשוב. קויל עשה עבודה נהדרת ובספר הוא מפשט את הדרכים בהן כדאי לצעוד כדי ללמוד וללמד כך שנוכל לעזור לעצמנו ולאחרים בצורה מקסימלית.
הנה כמה מהטיפים בספר, אלה הפחות מובנים מאליהם:
טיפ #6 תבחרו את התנאים הקשים יותר. המקום שהוציא את מייקל פלפס נראה כמו מתנ"ס ללא תקציב. מבנים חדישים וציוד מגניב גורמים לנו להגיד לעצמנו בראש, ללא מודע, "יופי, הגעתי. אפשר להירגע."
טיפ #10 תכבדו את המיומנויות הבסיסיות. אם פייטון מאנינג, קוורטרבק מהטובים אי פעם, היה מתחיל כל אימון בעבודת רגליים בסיסית, גם אתם יכולים. זה אפילו יעזור לכם.
טיפ #14 תורידו את השעון. אימון איכותי לא נמדד בדקות. הוא נמדד בחזרות איכותיות על המיומנות שבחרת לעבוד עליה.
טיפ #18 עדיף 5 דקות ביום על פני שעה בשבוע. "חטיפי אימון", חתיכות קטנות בהן הפוקוס גדול והזמן קצר; כך תחושת הדחיפות עולה. "תתאמן בימים בהם אתה אוכל"' אמר שיניצ'י סוזוקי.
טיפ #22 להפנות תשומת לב לטעויות מיד כשהן קורות. רובנו עושים פרצוף או מתעצבנים. זה לא עוזר. אחרי טעות צריך לבחון במהירות מה היה ולהחליט איך לתקן.
טיפ #29 להפנות תשומת לב להצלחות מיד כשהן קורות. רובנו פשוט שמחים. זה לא עוזר. אחרי הצלחה צריך לבחון במהירות מה היה כדי שזה יוכל לקרות שוב. האימון מתחיל כשהצלחת.
טיפ #12 איך לבחור מורה או מאמן איכותי:
1. להימנע ממישהו שמזכיר מלצר מנומס.
2. לחפש מישהו שמפחיד אותך קצת – מסתכל עליך מקרוב, מדבר פחות, אומר את האמת – גם כשהיא לא נעימה.
3. לחפש מישהו שנותן הוראות ברורות וקצרות.
4. לחפש מישהו שאוהב ללמד יסודות.
טיפ #42 למאמנים:
1. השניות הראשונות צריכות להתייחס לאדם, לא למיומנות.
2. מידע צריך להיות מוצג בצורת דימוי, לא בצורת נאום ארוך.
3. מידע צריך להיות מוצג בצורה מדויקת וספציפית.
4. לספור כל מה שאפשר.
5. לגרום להם להתאמץ: לעשות כמה שיותר, לשמוע פידבק ואז שוב לעשות כמה שיותר.
6. ליצור לומדים או מתאמנים עצמאיים.